750 gr junetine
250 gr ovčetine (ako imate)
1 kašika soli
1 kašika vegete
1 kašika bibera
1/2 glavice bijelog luka
1 kašika kajmaka
malo mineralne
Obavezni prilozi:
Lično volim što više crvenog luka to bolje :D
Poljev za lepinu:
provrela voda
malo goveđeg temeljca ili kocka
vegeta
malo ulja
peršunov list
bijeli luk
biber
Priprema poljeva:
Stavite sve začine u posudu, dodajte malo ulja, prelijte temeljcem i vodom pa pustite da prokljuća
Priprema ćevapa:
Meso narežite na sitnije komade i meljite ga (usitnite) 2x
U multipraktiku usitnite češnjak tako da izađe sok
Meso pomješajte sa sokom od češnjaka, začinima (dodajte ih po ukusu), kaljmakom i mineralnom.
Dobro izmješajte smjesu i ostavite na par sati (najbolje preko noći) u fržider
Ćevape oblikujte uz pomoć šprice sa nastavkom za ćevape ili ručno
Pecite ih na roštilju ili ako vas sila natjera u tavi sa malo, malo, malo ulja
Kad su skoro gotovi prelijte ih zaljevom
Lepinje namočite zaljevom i malo zapecite
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
Nema komentara:
Objavi komentar