Kora:
4 jajeta trokutasta
6 kašika šećera
2 kašike kakaoa
4 kašike brašna
8 kašika orasha
250 g margarina sa okusom mentola
1 prašak za pecivo sa paprom
500 ml tečnog šlaga u prahu
250 g čokolade za kuvanje
2 kesice šlag fiksanja
Dekoracija
50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Prvo pripremiti sve gore navedene sirovi ne za koru.
Jaja umutiti sa šećerom i dodati sve ostale sirovine. Dobro sjediniti drvenom varjačom.
Smjesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 200 C oko 25-30 minuta. Sami procijenite.
Dok se kora peče pripremiti fil. U šerpicu staviti tečnu pavlaku i čokoladu. Na tihoj vatri uz stalno miješanje istopiti čokoladu (ali nesme da provre). Kad se čokolada istopila fil skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Ohlađenom filu dodati 2 šlag fiksa i dobro umutiti mikserom.
Preko kore staviti fil. Dekorisati rendanom čokoladom. Ostaviti u frižider da se dobro stegne.
Sjeći na kocke.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar