Krema
2 kuhana žumanjka
80 g mekanog margarina/maslaca
80 g šećera u prahu
Kora
150 g mljevenih oraha
150 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuhanje
1 svježi bjelanjak
1 velika žlica ruma
+
kristal šećer za razvaljati
Priprema :
Za kremu, kuhane žumanjke ispasirajte (sameljite).
Mekani margarin kremasto izmiksajte sa šećerom u pragu pa dodajte ispasirane žumanjke i sve dobro izmiksajte.
Što se žumanjaka tiče, ne treba komplicirati i kuhati ih na pari, ili «poširati» na vodi itd.: jednostavno skuhajte jaja, kao što ih i inače kuhate i žumanjke upotrijebite za kremu, a s kuhanim bjelanjcima radite što god hoćete.
Za koru, od malo posoljenog bjelanjka izmiksajte snijeg.
Čokoladu nasjeckajte i otopite na pari, malo ju ohladite (ali pazite da se ne stvrdne).
U posudu stavite orahe, šećer, izmiksani snijeg, mlaku čokoladu i rum te zamijesite glatku smjesu. Smjesa je poprilično ljepljiva, po potrebi posipajte ruke šećerom u prahu.
Kad zamijesite smjesu može se činiti jako gnjecava i ljepljiva, ali na zraku se suši i stvrdnjava; možete ju ostaviti da se suši 2-3 min. da ne bude tako ljepljiva.
Papir za pečenje (oko 38 cm x 50 cm) posipajte šećerom i kristalom pa na njemu odmah razvaljajte smjesu u pravokutnik (tanko, 3 - 5 mm debljine).
Ako se smjesa lijepi za valjak, posipajte ga šećerom u prahu.
Na razvaljanu koru ravnomjerno razmažite kremu i sve čvrsto narolajte.
Roladu stavite u hladnjak na par sati da se stvrdne.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
Nema komentara:
Objavi komentar