-160gr.secera u prahu
-125 ml.ulja
-100gr dzema-u receptu pise da treba od borovnica..(u nedostatku originala,prilozila domaci pekmez od crnog grozdja)
..znaci,ja sam ubacila pekmez:)
-200gr brasna
-1 kasikica pr.za pecivo
-1 kaskica sode bikarbone
-1 kesica vanilin secera
-nekoliko kapi arome ekstrakta vanilije
-4 kasike kakaa
-200ml.jogurta
-40ml.mlijeka
Krema:
-3 dl mlijeka
- 3 kasike gustina ili brašna
-6 kasika šecera
- 3 jaja
-100g cokolade za kuhanje
- pola margarina
Priprema:
-Sastojke za koru smijesati redom i peci
-Kad je pecena ,ostaviti da se prohladi pa je prerezati na dva dijela i
-Kore poprskati malo mlijekom da torta bude socnija
-Za to vrijeme pripremiti kremu:
*
U mlijeko mijesajuci rastopiti gustin..
Dodati secer i staviti na vatru da se kuha
Kad se mlijeko ugrijalo,dodati izmiksana jaja i cokoladu..
Obavezno cijelo vrijeme mijesati da se krema ne ugrudva ili zagori
Skloniti s vatre i pustiti da se krema skroz ohladi
Kad je krema ohladjena ,bice stvrdnuta nesto poput pudinga..
Ovamo u poseban sud dobro izikasti prethodno omaksali na sobnoj temp.margarin
i u margarin dodati kremu..
Sve skupa mijesati dok se ne dobije svilenkasta struktura kreme
Jednim dijelom kreme premazati prvu koru,na kremu prebaciti drugu koru..(i nju poprskati mlijekom) i ostatkom kreme prekriti i ukrasiti cijelu tortu.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
(isprobanirecepti.weebly.com)
Nema komentara:
Objavi komentar