Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

subota

Pariške šnite

Dakle za ovo vam treba:
4 oblatne
8 jaja
30 dag šećera+8 žlica šećera
200 g mljevenih lješnjaka (po mome i malo više...oko 30 dag)
3 vrećice vanili šećera
300 g maslaca
3 žlice mlijeka





Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Istucite bjelanjke u čvrst snijeg pa mu dodajte šećer. Još malo istucite. Sada sa tom smjesom premazujte oblatnu, posipajte je mljevenim lješnjacima i sušite u pećnici na oko 100°C. Ja svoje nisam dovoljno sušila. Čini mi se da snijeg mora malo dobiti boju.


Dakle 4 oblatne, jednu po jednu sušite u pećnici. Žumanjke istucite sa 8 žlica šećara i na pari miješajte dok se ne zgusne. Kod mene je to trajalo dobrih pola sata. Kad je gotovo, dodajte u vruću kremu vanil šećer, pa stavite kremu da se hladi. U ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac. Sada sa žutom kremom mažite svaku olatnu i lijepite jednu na drugu. Zadnju oblatnu također mažete sa žutom kremom i pospite mljevenim lješnjacima. Napominjem da je meni žute kreme bilo na knap. Dakle mažite na tanko. 

P.S. Zaboravih vam reći da sve skupa pritisnete nečim teškim i ostavite stajati do sutra. Tada su naime najbolje. 

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)

(http://dokolica.bloger.index.hr/)

Nema komentara:

Objavi komentar