Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

nedjelja

Najbolji kolač sa jagodama


Kora

  •  8belanaca 
  • 400 gramašećera
  • 1 kašika sirćeta



Fil
  •  8žumanaca  
  • 200 gramašećera u prahu  
  • 300 grama mlevenog petit keksa  
  • 1margarin  
  • 100 mlmleka  
  • 800-1000 gramasvežih jagoda 
  •  2-3 kesicešlaga

Priprema :

Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.

Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.
* Napomena: Ukoliko niste sigurni u jaja koja kupujete, žumanca i šećer obradite na pari, pa u prohlađeno dodajte margarin, keks i mleko.

Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag.

Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.



  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
(coolinarka.com)

Nema komentara:

Objavi komentar