Kora
- 8belanaca
- 400 gramašećera
- 1 kašika sirćeta
Fil
- 8žumanaca
- 200 gramašećera u prahu
- 300 grama mlevenog petit keksa
- 1margarin
- 100 mlmleka
- 800-1000 gramasvežih jagoda
- 2-3 kesicešlaga
Priprema :
Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.
* Napomena: Ukoliko niste sigurni u jaja koja kupujete, žumanca i šećer obradite na pari, pa u prohlađeno dodajte margarin, keks i mleko.
Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag.
Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.
- Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
(coolinarka.com)
Nema komentara:
Objavi komentar