Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

petak

Klavir torta

Kora:
2 jaja
250 g šećera
100 ml ulja
250 ml mleka
200 g brašna
4 kašike džema od kajsija
1 prašak za pecivo
1 kašičica sode bikarbone







Fil:
1 l mleka
3 kesice pudinga od malina
150 g šećera u prahu
250 g margarina
400 g malina

Priprema:

Umutiti belanca, šećer i žumanca. Smesu mešati žicom za mućenje i polako dodavati ulje, mleko i džem od kajsija. Prosejati brašno, dodati prašak za pecivo i sodu bikarbonu, promeašti i dodati u smesu. Razliti u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180*C. Pečenu koru ostaviti da se prohladi. Razmutiti puding sa malo mleka, a ostatak mleka zagrejati, dodati razmućen puding i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti puding da se ohladi (povremeno ga promešati da se ne bi stvorile grudvice). Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati potpuno ohlađen puding i izmutiti sastojke. Na kraju dodati oceđene maline u fil i promešati žicom za mućenje da bi se sastojci sjedinili. Sa ohlađene kore odseći krajeve, a zatim je iseći na pet trakica jednake dužine i širine. Premazati prvu traku tankim slojem fila, uviti u rolat i staviti na sredinu tacne. Premazati jednu po jednu traku tankim slojem fila, i zamotati oko prethodne (treba se dobiti oblik okrugle torte). Premazati tortu ostatkom fila (prvo gornji deo torte a zatim stranice) i umućenim šlagom.

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
kuhinjica


Nema komentara:

Objavi komentar