Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

ponedjeljak

Čokoladna fantazija


Sastojci:
8 jaja
20 dag šećera
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
250 g maslaca
60 dag čokolade za kuhanje
1 l vrhnja za šlag

Priprema:

Biskvit
Na pari otopite 20 dag čokolade te dodajte maslac. Odvojeno zamutite žumanca, šećer, brašno i prašak za pecivo i sve zajedno izmiksajte. U tu smjesu dodajte otopljenu čokoladu i maslac.
Od bjelanaca napravite snijeg i polako dodavajte prvoj smjesi (ne miksati!!!). Kad ste dobili jednoličnu smjesu stavite je u kalup koji ste ranije namazali maslacem. Stavite u već zagrijanu pećnicu. Pecite 20 do 25 minuta na 170 stupnjeva.


Krema
1 l vrhnja za šlag stavite u posudu da se grije, dodajte preostalu čokoladu izlomljenu na kockice. Miješajte na vatri dok ne uzavrije i nastavite miješati tako još minutu do dvije. Kad se krema malo ohladi prelijte po biskvitu te stavite u hladnjak. U hladnjaku mora stajati najmanje 12 sati da se krema stvrdne. Nakon toga uživajte u pravoj čokoladnoj fantaziji :)

Nema komentara:

Objavi komentar