Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

srijeda

Čoko krafna


Potrebni sastojci:
500 g glatkog brašna (TIP 550)
½ vrećice praška za pecivo
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica soli
100 g šećera
malo cimeta
2 jaja
250 g svježeg sira
50 g maslaca
1 žličica naribane korice limuna
1 dl mlijeka
40 g maslaca


Postupak pripreme:
Brašno pomiješati s praškom za pecivo, kvascem, soli, šećerom i cimetom.
Dodati razmućena jaja, razrađeni svježi sir, otopljeni maslac, naribanu koricu limuna, toplo mlijeko. Sve sastojke povezati u mekano tijesto.
Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljati na debljinu 1,5 cm.
Izrezati krugove (kalupom, čašom) i unutar njih izrezati manje krugove (sredinu).
Oblikovane krafne premjestiti na lim za pečenje obložen masnim papirom, pokriti čistom pamučnom krpom i pustiti da se dižu oko pola sata.
Premazati ih otopljenim maslacem i peći u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta (dok blago ne porumene).
Nakon što se malo ohlade ukrasiti ih glazurom od bijele ili tamne čokolade, šećernom glazurom, posipati čokoladnim ili šarenim mrvicama i sl.

Dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar