Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

srijeda

Aprilski užitak



Potrebno za koru:
4 bjelanca
2 kašika brašna
3 kašike kokosa
4 kašike šećera
kasikica pr.za pecivo

i jos..
pola case djusa za natapanje kore

Krema:
4 zumanca
2 pudinga od vanilije
700ml mlijeka
9  kašika šećera
100 gr margarina

i jos ..
paketic ipo tops keksa (jaffa)
casa djusa za natapanje topsa
1 slag krema od vanilije


Priprema:
-Sastojke za koru sastaviti,izliti na pek papir i peci..
-natopiti s djusom i ostaviti da se ohladi skroz
-Za fil.. umutiti zumanca,dodati casu mlijeka od onih 700ml,istresti puding u jaja i mlijeko ..promijesati,dodati secer, i ostatak mlijeka..
-Staviti na vatru da se kuha..konstantvno mijesati dok se krema ne zgusne i bude glatka
-Kad se krema ohladi,umutiti prethodno omeksali margarin..miksati dok se dobro ne sjedini..
Koru premazati polovinom kreme,pa po kremi readti natopljeni tops,po topsu opet ostatak kreme
-Na vrhu premazati slag kremom,ukrasiti rendanom cokoladom

p.s. ako se zeli doboti ukus sladoleda,obavezno ostaviti u frizideru da se hladi najmanje 3,4 sahata..

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
Izvor:http://isprobanirecepti.weebly.com/

Nema komentara:

Objavi komentar