Stranice

Slana jela

Slatka jela

Salate

Pića

Magazin

nedjelja

Afrika torta

Sastojci:
18 jaja
500 g šećera
600 g čokolade za kuvanje
500 g margarina
300 g mlevenog (plazma) keksa
500 ml slatke pavlake za kolače ili tečnog šlaga

Priprema:
1 smesa: Mutiti 18 belanjaka (belanaca), 1/2 kg šećera, i dodati 600 g čokolade.
2 smesa: Mutiti 18 žumanjaka (žumanaca), 2 margarina (500 g) i 300 g mlevenog keksa (plazme).
Sve sastojke sjediniti da se dobije homogena smesa. Smesu odvojiti na dva dela. Od jednog dela ispeći 4 biskvita (kore) u rerni na 200*C. U posebnoj posudi umutiti 1/2 l tečnog šlaga (slatka pavlaka za kolače).
Kad se biskvit ohladi, slagati biskvit, fil, šlag, pa opet biskivit, fil, šlag…sve do kraja. Na slici je lepo prikazan postupak kako gotova torta treba da izgleda.

  • Ako vam se sviđa tekst, molimo vas da nas podržite na Facebook-u, tako što ćete kliknuti na dugme Sviđa mi se, koje se nalazi u gornjem desnom uglu. Hvala vam puno, i dobar tek :)
(kuhinjica.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar